Vali İbrahim Akın’dan Esnaf Teşkilatına Koronavirüs Uyarısı « Ahi Televizyonu Kırşehir

SON DAKİKA

Vali İbrahim Akın’dan Esnaf Teşkilatına Koronavirüs Uyarısı

Bu haber 06 Ağustos 2020 - 10:29 'de eklendi ve 445 views kez görüntülendi.

Vali İbrahim Akın, ilimizde faaliyet gösteren Oda Başkanları ile Koronavirüse karşı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yaptı.

Valilikte düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Zikri Şahin, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut, Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı ile Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk ve oda başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali İbrahim Akın, esnaf odası başkanlarından, esnaflarımızın iş yerlerinde Koronavirüs’e (Covid-19) karşı alınması gereken önlemlere mutlaka uymaları gerektiğini söyledi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Koronavirüs salgınına karşı ilimizde de gereken tedbirleri aldıklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Kontrollü sosyal hayat dönemine geçilmesine bağlı olarak şehirlerde hareketlilik arttı. Son dönemde salgın hastalıkta bir artış eğilimi olduğunu görüyoruz. Kontrollü sosyal hayat döneminde vatandaşlarımızın rehavete kapıldığı, bunun sonucunda da salgının arttığı gözlemlenmektedir. Salgının yayılmasını önlemek amacıyla insanlarla birebir etkileşim içerisinde bulunan esnaflarımızın desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu hastalıktan korunmanın en önemli 3 kuralı olan maske, mesafe ve temizlik hususlarına riayet etmemiz, salgının yayılmasına önemli katkı sağlayacaktır. İlimizde Hıfzıssıhha Kurulunca pandemiyle mücadele kapsamında kararlar alıyoruz, vatandaşlarımız da alınan bu tedbir kararlarına uymakta hassasiyet göstermelidir.” dedi.

Vatandaşlarımızı Koronavirüse karşı dikkatli olmaya, rehavete kapılmamaya davet ettiklerini, bunun için de esnafların desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Kontrollü sosyal hayat dönemine geçince toplumda bir rehavet oluşmaya başladı. Ancak tehlike henüz geçmiş değil. İnsanlarımız esnaflarımızdan hizmet alıyor. Esnaflarımızın hizmet verirken Sağlık Bakanlığımız bünyesindeki Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallardan oluşan rehbere uymaya özen göstermeleri gerekiyor. Salgın hastalıkla mücadele topyekûn bir mücadele ile atlatılabilecek bir süreçtir. Her türlü ilişkimizde maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet etmek durumundayız. Yaz mevsiminde olduğumuz bu günlerde düğünlerin sayısı da arttı. Özellikle düğünlerde alınan tedbirlere uymak zorundayız. Tebrikler ve taziyeler sosyal mesafe kuralına uyarak uzaktan selamlaşma ile yapılmalıdır. Kurallar belirlenir, denetimler yapılır ancak hem toplum sağlığı hem de kendi sağlığımız için vatandaşlarımız bireysel olarak tedbirlere uymalıdır. Belirlenen kuralları ciddiye alıp özenle uygulamalıyız. Bu konuda da esnaflarımızdan destek bekliyoruz. Bu süreci el birliğiyle atlatacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantı, Covıd-19 salgının ilimizde geldiği nokta ile bu konuda alınan ve alınması gereken önlemler ile ilgili değerlendirmelerde bulunulması ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Volkan Konak Mp3 indir