77 Engelliye Yardım Eli Uzatıldı « Ahi Televizyonu Kırşehir

SON DAKİKA

77 Engelliye Yardım Eli Uzatıldı

Bu haber 27 Temmuz 2020 - 9:29 'de eklendi ve 470 views kez görüntülendi.

Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği ve Umut Şirketler Grubu’nun ortaklaşa yürüttükleri ve engellilerin en çok ihtiyaç duyduğu akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıttıkları program dün saat 15.00’da düzenlendi.
Saray Düğün Salonunda gerçekleşen program da 7 adet akülü araç ve 70 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Program Sahibi Umut Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şerafetin Uğurlu ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapanın yanı sıra programa Vali İbrahim Akın, Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan,Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Polat, İŞKUR İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, Kırşehir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Baykara, Mehmet Kapusuz, Recep Kadir Turpçu,Kırşehir’de yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleri,daire müdürleri ile dernek üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Umut Medya Grubun Genel Müdürü Ferhat Yıldırım; “Ülkelerin gelişmişlik düzeyi, toplumun tüm bireylerini bir bütün olarak kabul ederek, onları hoşgörü ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde kucaklamasına bağlıdır. Devletimiz, evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları amacıyla eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri, engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır.
Bir takım engellerine rağmen, hayata tutunmaya çalışan ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız toplumumuz için, birer güç kaynağıdır. Engelli vatandaşlarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlar oluşturulması, onların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, yalnızca engelli vatandaşlarımızı değil, tüm toplumu mutlu edecektir.
Devletimiz son yıllarda kanun ve yönetmeliklerle engellilerin bakımı, sağlığı, eğitimi, istihdamı ve toplumsal hayata katılımını kolaylaştıracak önemli mevzuat düzenlemeleri yapmıştır. Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız devletimizin yürüttüğü çalışmalara, insanımıza ve toplumumuza gösterdiğimiz saygının bir ifadesi olarak gereken desteği vermelidir.
Bu düşüncelerle, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak gördüğümü ifade ederken, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.” Diyerek sözlerine son verdi.
Ferhat Yıldırım’ın ardından Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapankonuşmasını yapmak üzere sahneye çıktı.
Avkapan konuşmasında:“10 yıldır yönetim kurulundaki ekibimizle beraber engelli kardeşlerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Verdiğimiz hizmetlere birçok hayırseverimizde katıldı. Bu nedenle bugünlere kadar ulaştık hala da engellilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Köy köy gezerek en çok ihtiyaç duyan kardeşlerimize ulaştık ve hayırseverlerimizin bizlere uzattıkları eli onlara uzattık. Bugün ki programımızda da bizlere destek veren kardeşimiz Mehmet Kapusuz’a teşekkürlerimi iletiyorum.” Diyerek sahneden ayrıldı.
Servet Avkapan’ın sonrasında Vali İbrahim Akın sahneye davet edildi. Kırşehir Valisi İbrahim Akın, törende yaptığı konuşmada, her insanın engelli adayı olduğunu, bu nedenle de engelli vatandaşlara her zaman sevgi ve şefkatle yaklaşılması gerektiğini ifade etti.
Engelli vatandaşlarında topluma kazandırılması gerektiğini belirterek konuşmasına devam eden Vali Akın:“Devletimiz, toplumumuzun bir kısmını oluşturan engellilik konusunu ciddiye alarak, engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yüklerini hafifletmek adına düzenlemeler yapmıştır. Engelli kardeşlerimizin hizmetlere kolayca erişmesi için kamu kurumlarında da önemli çalışmalar yapılıyor. Hava sıcaklıklarının yoğun yaşandığı bu günlerde konuşmamı da çok fazla uzatmadan engelli vatandaşlarımızla ve aileleriyle bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, engelsiz günler diliyorum.”
Sırasıyla yapılan konuşmaların ardından, hayırsever iş adamı Mehmet Kapusuz’unkatkısıyla temin edilen 77 tekerlekli sandalye, engellilere dağıtıldı.Tekerlekli sandalyeleri teslim alan hak sahipleri, hayırseverlere teşekkür etti.Sandalyelerin dağıtılmasının ardından plaket töreni gerçekleşti.
Program Veli Alp ve Uğur Ertürk’ün sahne almasının ardından fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Volkan Konak Mp3 indir