KIRŞEHİR MARKA HALİNE GELİYOR

Besicilerimiz 6-8 Aylık Çok Genç Yaştaki Hayvanları Besiye Almakta, Beside İken Arpa Ağırlıklı Hammadde İle Beslemektedir

12 Ekim 2017 Perşembe 13:09 < GÜNDEM

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin Kırşehir et üretimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında “ Kırşehir et üretiminde marka olması, ürettiği karkas etin kalitesinin yüksek olmasından dolayıdır. Üretilen karkas etin renk olarak tercih edilen pembe renkte olması, etlerin kasap reyonunda dayanıklılık süresinin uzun olması Kırşehir etinin tutulan, arzulanan, talep edilen et olmasını sağlamaktadır. İlimiz karkas etinin marka olmasının diğer bir nedeni de besicilerimizin besicilik yöntemlerine dayanmaktadır. Besicilerimiz 6-8 aylık çok genç yaştaki hayvanları besiye almakta, beside iken arpa ağırlıklı hammadde ile beslemektedir. Beside yemek artığı ya da malt posası, pancar posası gibi sanayi artıklarını hayvanlara vermemektedir. Besicilerimizin hayvanları kaliteli hammadde ile beslemeleri, genç hayvanları beslemeleri, genç yaşta iken kesime sevk etmeleri Kırşehir’imizde üretilen karkas etin ülkemizde tercih edilmesini sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.Kenan  Şahin, Kırşehir et üretimi ve et kalitesinin daha da artırılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Etiketler kırşehir ahi tv
YORUM EKLE
    YORUMLAR
KIRŞEHİR ⇓
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

3.6684

4.3291

108931

151,103
19°KIRŞEHİR
Sitemizi Nasıl Buldunuz